Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада визнала кримських татар корінним народом в Криму

Четвер, 20 березня 2014, 10:27

Верховна Рада гарантує дотримання прав кримськотатарського народу у складі України.

За відповідну заяву проголосували 283 депутати.

"Україна гарантує збереження та розвиток етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності кримськотатарського народу як корінного народу та всіх національних меншин України", - сказано у заяві.

"Україна гарантує захист та реалізацію невід’ємного права на самовизначення  кримськотатарського народу у складі суверенної і незалежної Української держави", - говориться  в документі.

Крім того, Україна визнає Меджліс кримськотатарського народу, виконавчий орган Курултаю кримськотатарського народу, як повноважний орган кримськотатарського народу.

Верховна Ради також заявляє про свою підтримку Декларації ООН про права корінних народів.

Парламент також доручив Кабміну терміново подати проекти законів України, нормативно-правових актів України, які визначають та закріпляють статус кримськотатарського народу як корінного народу України.

Кабмін має розробити практичні механізми взаємодії між органами виконавчої влади України та Меджлісом кримськотатарського народу.

Крім того, Україна "рішуче засуджує будь-які спроби обмеження політичних та соціальних прав, громадянських свобод, громадян України, які проживають в АР Крим різної етнічної приналежності, зокрема, українців, росіян, кримських татар, вірмен, болгар, греків, німців, караїмів, кримчаків, що спостерігаються внаслідок проведення антиконституційного референдуму в АР Крим".

Як відомо, 17 березня заступник голови Меджлісу закликав українську владу визнати кримських татар корінним народом України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування