ЄС вирішив не впроваджувати економічні санкції проти Росії

Четвер, 20 березня 2014, 16:05

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд, перед саммітом ЄС, учасники якого, серед іншого, обговорять ситуацію навколо Криму.

"Сьогодні про економічні санкції мова не йтиме, але дипломатія та економіка ідуть пліч-о-пліч. Дипломатія - це дискусії і переговори, але треба, щоб був і тиск", - сказав французький президент.

"Тому економічні санкції - вони не будуть ухвалені сьогодні, але в будь-якому разі вони мають бути готові", - сказав Олланд.

За словами президента Франції, лідери ЄС обговорюватимуть розширення персональних санкції проти громадян Росії, які причетні до анексії Криму.

Він додав, що за нинішніх умов немає сенсу проводити саміт ЄС-Росія, запланований у Сочі на початку червня.

Водночас, як пише Financial Times з посиланням на обізнаного дипломата, згоди щодо невпровадження санкцій було досягнуто вранці в четвер.

На зустрічі представники 28 країн-членів ЄС намагалися досягти згоди з приводу списку осіб, щодо яких впровадять санкції.

Проте значна частина імен виявилася занадто спірною і остаточне рішення будуть приймати ввечері.

У четвер канцлер ФРН Анґела Меркель, виступаючи у Бундестазі, пригрозила Росії економічними санкціями у випадку подальшого загострення ситуації в Україні.

Вона також заявила про фактичну міжнародну ізоляцію Москви.

УНІАН, 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування