Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США думають про військову допомогу Україні, але покладаються на дипломатію - держдеп

Четвер, 20 березня 2014, 21:13

У Вашингтоні не хотіли б бачити військового виходу з ситуації, що складається в Україні, і фокусуються на дипломатичних і політичних заходах у справі розрядки ситуації.

Про це повідомила в четвер на брифінгу представник державного департаменту США Дженніфер Псакі.

"У нас існують довготривалі відносини у сфері безпеки з українськими військовими", - зазначила вона.

"Не уточнюючи деталей, я можу сказати, що ми розглядаємо їхній (український) запит щодо військової допомоги, але ми зосереджуємося на дипломатичних і політичних засобах, спрямованих на деескалацію ситуації. Тут ніхто не хоче військового виходу", - повідомила вона, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати відповідний запит з боку України.

Псакі також заявила, що у Вашингтоні не вбачають вагомих підстав у Росії для введення обмежувальних заходів щодо американських офіційних осіб.

"Важливим для розуміння є те, що вони (Росія) оголосили про санкції у відповідь на санкції з нашого боку (США), які були введені у зв'язку з незаконністю їхніх дій. У нас є для цього певний привід - незаконність кроків, які вживаються ними (Росією)", - сказала вона.

"Складно угледіти якусь підставу (для введення санкцій)", - сказала Псакі, відповідаючи на запитання про те, чи були у Росії законні підстави ввести санкції стосовно офіційних осіб в США.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: