У Росії заявили про перехід 72 частин у Криму у ВР РФ. Міноборони України спростовує

П'ятниця, 21 березня 2014, 12:18

Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що 72 частини в Криму в четвер підняли російські прапори і практично цілком перейшли в Збройні сили Росії.

Про це він заявив на нараді президента РФ Путіна з постійними членами СБ Росії в п'ятницю, повідомляє РІА Новости.

"За вчорашній день 72 частини практично цілком, повним складом прийняли рішення перейти в Збройні сили Росії... Над цими частинами самі і командири, та їх підрозділи, офіцери підняли російські прапори", - заявив Шойгу.

"Ми, безумовно, займаємося тим, що оформляємо і офіцерів, та особовий склад, який проходить службу в цих частинах, і за громадянством, і у зв'язку з підписаним вами вчора рішенням про визнання і звань, і освіти за офіцерам", - додав російський міністр.

Міністр уточнив, що "все це відбувається на абсолютно добровільній основі".

"Ми пропонуємо, власне, три напрямки подальшого життя особового складу цих частин: перше - якщо є бажання служити в армії Росії, ми, пропонуємо місце служби; якщо у людини немає бажання продовжувати службу в армії Росії, але є - залишитися в Криму, то така можливість теж є", - стверджує він.

"Третє - якщо людина хоче продовжувати службу в армії України, йому також надаються всі можливості, вона вільно може виїхати з Криму для продовження служби в інших регіонах, у частинах армії України", - заявив Шойгу.

У той же час прес-секретар начальника Генштабу Збройних сил України Олексій Дмитрашківский не підтвердив "Українській правді" цю інформацію.

"Це неправда" , - сказав він. Однак не зміг уточнити деталі.

У свою чергу прес-секретар міністра оборони України Богдан Сеник заявив: "Це не відповідає дійсності. Вони говорять про військовослужбовців, маючи на увазі якихось працівників, службовців, йде пересмикування фактів".

У свою чергу глава медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов повідомив "Українській правді", що за його даними в Криму до 40 військових "організмів", над якими майорить прапор України.

У тому числі - 5 кораблів у Донузлаві: "Ольшанський", "Кіровоград", "Черкаси", "Чернігів", корвет "Вінниця".

"На кораблі "Славутич"у п'ятницю під державний гімн України підняли державний прапор України і гюйс корабля. Люди знаходяться на бойових постах, несуть чергування", - повідомив Селезньов.

За його даними, морські піхотинці Феодосії готуються до передислокації на материкову частину України.

Особовий склад Південної військово-морської бази ВМС України в четвер строєм залишив розташування.

Деякі частини захоплені в результаті штурму.

За інформацією Селезньова, в автомобільному батальйоні, який дислокується в Бахчисараї, в результаті захоплення був спущений прапор ВМС України, піднято прапор Російської федерації. Там частина особового складу перейшла під прапор РФ, - зазначив Селезньов.

Він пояснив, що емісари Російської Федерації зараз працюють у всіх військових частинах.

"Вони пропонують три варіанти: служба в Чорноморському флоті, їхати в Україну, третій - звільняйтеся і живіть в Криму", - сказав Селезньов.

Як відомо, на українських військових у Криму чиниться безпрецедентний тиск: погрози, залякування і фізична сила.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News