Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Морська піхота Феодосії веде переговори про виведення на материк із технікою

П'ятниця, 21 березня 2014, 14:09

Феодосійський окремий батальйон Морської піхоти веде переговори про виведення військ на материкову частину разом з технікою.

Про це "Українській правді" повідомив заступник командира з виховної роботи Ростислав Ломтєв.

За його словами, командир частини Дмитро Дилятицький веде переговори з трьома представниками ЧФ РФ. "Їх турбує питання недопущення розкрадання зброї".

"Предметом обговорення є кількість техніки і взагалі можливість її виведення", - додав він.

"Ми збираємося виходити і виводити війська. Питання поки до кінця не вирішені. Є один з варіантів, що нам дадуть можливість на техніці вийти з людьми, які бажають продовжувати службу у збройних силах України", - розповів він.

"Орієнтовно це буде Миколаїв. Я розраховую, що у нас готові піти близько 150 людей", - сказав він, але додав, що остаточна цифра буде відома після завершення переговорів.

"Поки йде підготовка майна. Над батальйоном поки український прапор. Хоча я так думаю, що переговорний процес має якісь межі, ми з 28 числа давали можливість політикам вирішувати всі питання", - повідомив він.

Відповідаю на питання, чи готується евакуація родин, Ломтєв сказав, що поки питання відкрите.

"У нас виникли складнощі. У двох наших жінок-військовослужбовців діти навчалися у Києві, виникли питання, що дітей викликали і сказали – ви кримчани, давайте на демобілізацію. Наша військовослужбовець збиралася виходити з батальйоном на материк, а дитині такі умови поставили", - обурився Ломтев.

"Багато людей опинилися в ситуації, що в Україні вони є поза законом, бо їхня частини захоплена, шляхи відрізані назад. Люди, які хочуть залишитись в українській армії, наштовхуються на такі складнощі", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування