Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці залишили військову частину у Новофедорівці. Тепер це база ЧФ РФ

Субота, 22 березня 2014, 14:30

У Новофедорівці після штурму російськими окупантами та тітушками  особовий склад військової частини А1100 виконав гімн України та залишив в/ч.

Про це повідомив глава медіацентру Міноборони у Криму Владислав Селезньов. 

Як зазначив активіст Костянтин Реуцький, військова частина стала базою авіації ЧФ РФ. 

Перед цим вранці командуванню військової частини було висунуто ультиматум - здатися або очікувати на штурм в/ч, після чого  тітушки закидали українських  військових димовими шашками.

Як повідомив глава медіа-центру Міноборони у Криму Владислав Селезньов, "джерела з Новофедоровки повідомили:  йде штурм, працюють тітушки... Персонал української бази закидали димовими шашками. Все в диму. Ми відступили в будівлю штабу. "Зелені чоловічки" стоять осторонь, спостерігають. Серед нападників є місцеві, але дуже багато не місцевих, обличчя людей не знайомі".

Під ворота військової частини підігнали вантажівку та мікроавтобус. 

 


Live streaming video by Ustream


Video streaming by Ustream

Пізніше стало відомо, що серед тих, хто нападав на частину - жінки, за їх плечима - чоловіки в цивільному (ніби мешканці). Журналістів вигнали за дорогу і заборонили наближатись, "бо будуть наслідки", повідомляє спільнота Крим.SOS.

"Солдати забарикадувались і співають гімн", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 22 березня командиру військової частини А1100 у Новофедорівці (Крим) був висунутий ультиматум: якщо частина не буде здана до 13:00, буде штурм.

Разом з тим під частиною вранці зібрався мітинг козаків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: