Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ООН та ПАРЄ пообіцяли допомогти Донбасу

Понеділок, 24 березня 2014, 09:26

ООН та ПАРЄ готові вжити заходів для стабілізації ситуації на сході України.

Про це заявили представники делегації Парламентської асамблеї Ради Європи на чолі з головою Анн Брассер та делегації Організації об'єднаних націй під керівництвом заступника генерального секретаря з політичних питань Джеффрі Фелтмана, які у неділю, 23 березня, відвідали Донецьк.

Фелтман запевнив, що ООН готова задіяти всі важелі, аби стримати подальшу дестабілізацію в регіоні. "Найголовніше - знайти мирне рішення політичної кризи на Сході України і не допустити військової ескалації", - наголосив представник ООН.

Брассер також пообіцяла, що для допомоги Україні задіють "всі інструменти, які є в розпорядженні Ради Європи". Вона заявила, що в ПАРЄ мають намір підтримати всіма засобами програму реформ, запропоновану губернатором Донеччини Сергієм Тарутою.

"Ми пообіцяли, що за півроку нашої роботи Донбас відчує зміни на краще. Утім, у перші два-три місяці нам без західної економічної та гуманітарної допомоги не обійтися", - зазначив Тарута.

За його словами, в понеділок в Брюсселі він зустрінеться з комісаром з питань розширення та політики добросусідства ЄС Штефаном Фюле і обговорить питання допомоги Східній Україні.

Представник ПАРЄ під час зустрічі в Донецьку визнала, що Росія порушила територіальну цілісність України.

"Були порушені закони України, а також міжнародні закони і Будапештські угоди. Ми жорстко нагадуємо про це Росії, критикуємо і засуджуємо її за таку поведінку", - заявила Брассер.

Як відомо, у східних регіонах продовжуються мітинги проросійських сил. Зокрема в Донецьку у неділю на площі Леніна проходила акція, яка зібрала близько двох тисяч прихильників федералізації України та відділення Донецької області.

Deutsche Welle

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: