Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Бахчисараї частина перейшла під контроль Росії без єдиного пострілу

Понеділок, 24 березня 2014, 19:52

Військова частина А 3835 у Бахчисараї захоплена росіянами без єдиного пострілу, українські військові вирішують, залишатися їм або переходити на сторону Росії.

Про це "Українській правді" розповів заступник командира Володимир Докучаєв.

"Ніякого рішення з боку нашого міністерства й президента не дочекалися, тому відбулося захоплення частини. Зараз офіцери визначаються хто, куди йде й з ким", - сказав він.

"Захоплення було ще до вихідних. Тому що в нас дозволу на застосування зброї не було, у нас його ніхто не застосовував і застосовувати не збирався, хоч міністр оборони кричить, що він дав наказ. Який наказ? По людях стріляти, які без зброї?" - додав він.

За його словами, під час "штурму" зібрався натовп.

"Щоб не було потерпілих, ми після проведення переговорів  виконали ті умови, які були висунуті. Умови – здати зброю й дати можливість людям визначитися, хто хоче виїхати служити на територію України, а хто прагне залишитися. Треба документально оформити, щоб вони могли оформити службу", - пояснив він.

"Ми стояли-стояли, і все виявилося даремно. Уся ваша допомога, яку ви надавали, яку надавали українці нам, усе виявилося даремно через нездатність нашого керівництва прийняти адекватні рішення", - сказав Докучаєв.

"Люди були готові, і хотіли вийти, якщо б дали такий наказ і можливість, але все закінчилося жалюгідно", - додав він.

При цьому Докучаєв не зміг сказати, скільки людей готові залишатися в Криму, а хто готовий виходити на материкову частину України.

"Відсотків 30-40 будуть на українській стороні", - припустив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування