У МВС кажуть, що Сашко Білий загинув при затриманні

Вівторок, 25 березня 2014, 08:51

Член ОЗУ, оголошений раніше в розшук, Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був смертельно поранений під час затримання, оскільки відкрив вогонь у бік правоохоронців.

Про це розповів у вівторок на брифінгу в Києві перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Коли затримували, він був іще живий, "швидка", яку викликали, констатувала смерть", - розповів він.

За словами Євдокимова, в ніч з 24 на 25 березня співробітники ГУБОЗ, зокрема спецпідрозділи "Сокіл", проводили спецоперацію на території Рівненської області з затримання членів ОЗУ.

За словами першого заступника глави МВС України, затримання відбувалося в кафе "Три карасі" біля Рівного.

"Було затримано трьох осіб із числа ОЗУ", - розповів Євдокимов.

При цьому він наголосив, що Музичко під час затримання відкрив вогонь, і співробітники міліції у відповідь почали стріляти по ногах, а потім, під час самого затримання, лунали постріли.

Євдокимов розповів, що у трьох членів угруповання був автомат Калашникова і ПМ. "Під час цього затримання Музичко на крики "Стояти! Міліція!" втікав, вистрибнув у вікно й відкрив вогонь у співробітника спецпідрозділу "Сокіл", - сказав він.

Він зазначив, що куля, випущена Музичком, влучила співробітникові "Сокола" в окуляри, а потім застрягла в касці, у відповідь поранений міліціонер почав стріляти по ногах утікача. Потім, під час самого затримання, була боротьба й лунали постріли.

Також Євдокимов повідомив, що трьох членів ОЗУ затримали й доправили до Києва. З ними проводяться слідчі дії. "У діях членів ОЗУ вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 257 КК - бандитизм", - сказав він.

Також правоохоронець звернувся до жителів області для детальнішого розслідування фактів діяльності цього угруповання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування