Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій: Головне завдання Росії – зірвати вибори в Україні

Четвер, 27 березня 2014, 22:28

Головне завдання Росії наразі – зірвати майбутні президентські вибори в Україні.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій під час веб-конференції з заступником голови Атлантичної ради Деймоном Вілсоном. 

За його словами, план Російської Федерації полягав в тому, щоб спровокувати конфлікт, або продемонструвати, що проросійські сили мають повну підтримку в південно-східних регіонах і це стало б підставою для введення російських військ.

"Вони продовжують свою тактику з дестабілізації ситуації в Україні, і на сьогодні їх головне завдання – дестабілізація і недопущення проведення президентських виборів 25 травня. І навколо цього сконцентровані їхні плани", – заявив Парубій.

Секретар РНБО підкреслив, що метою президента РФ Володимира Путіна було захопити не тільки Крим, а і всю Україну.

Крім того, він уточнив, що сьогодні російські війська перебувають не тільки в Криму, а й по всіх кордонах навколо України – на півночі, сході, півдні України.

"Майже 100 тисяч військ перебуває на кордонах України різними підрозділами в напрямках Чернігова, Харкова, Донецька. І ці війська перебувають в бойовій готовності вже кілька тижнів", – зазначив Парубій.

На його думку, ще лишається дуже високий ризик воєнного вторгнення на територію України.

"За нашою інформацією, вони задіюють вже і наступний план, який має більш політичну і довготривалу стратегію зі зриву українських виборів. Але ми усвідомлюємо, що кожної ночі, кожної години може відбутись атака на територію материкової України. І ми до цього готуємось", – заявив Парубій.

"Наша генеральна стратегія зараз – забезпечити порядок на територіальній частині України, не допустити провокацій і підготувати проведення виборів 25 травня", – підкреслив секретар РНБО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...