Відмова від російського паспорта обійдеться кримчанам у 500 гривень

П'ятниця, 28 березня 2014, 10:13

Кримчани, які не бажають отримувати російське громадянство, повинні заплатити мито в розмірі 2 тисяч рублів, що складає 500 гривень.

Про це на прес-конференції повідомив керівник департаменту з організації реєстраційно- паспортної роботи ФМС Росії Олександр Аксьонов, повідомляє російська служба "Радіо Свобода".

За його словами, жителі Криму, які не захочуть отримувати російський паспорт повинні подати заяву до органів реєстрації протягом календарного місяця, починаючи з 18 березня.

Потім на підставі заяви оформлятиметься вид на проживання.

Громадяни, які відмовилися від паспортів, не будуть проходити тривалі процедури, так як у Росії з цим питанням раніше стикалися, коли на території країни проживала значна кількість іноземних громадян, зареєстрованих за радянськими паспортами, пояснив Аксьонов.

Крім заяви громадянам необхідно надати фотографію і внести зазначене мито, після чого буде видано посвідку на проживання іноземного громадянина.

У міграційну службу подали заяви на отримання російського паспорта близько 20 тисяч кримчан, більше 2,5 тисяч уже оформили.

Як відомо, населення Криму становить близько 2 мільйонів осіб.

Анексію Криму офіційно не визнала жодна держава світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...