Чорноморський флот вимагає від українських військових здатися

Понеділок, 3 березня 2014, 16:02

Командувач Чорноморським флотом РФ Олександр Витко поставив ультиматум українським військовослужбовцям.

Про це повідомили в Міністерстві оборони, пише "Інтерфакс-Україна".

"Якщо до 5 годин ранку завтрашнього дня вони не здадуться, почнеться справжній штурм підрозділів і частин ЗС України по всьому Криму", - заявили у відомстві.

Такий ультиматум командувача ЧФ РФ доводять до відома російські військовослужбовці особовому складу українських військових частин.

Зокрема морякам з українського корвета "Тернопіль" та корабля управління "Славутич" запропонували здати зброю та залишити кораблі.

"Представник командування Чорноморського флоту Росії висунув ультиматум особовому складу корвета "Тернопіль" та корабля управління "Славутич" скласти зброю до 18.00 3 березня й покинути кораблі. Українські військові моряки однозначно заявили про вірність присязі українському народу", – повідомили в Міноборони.

Зараз кораблі продовжують перебувати біля причалу в Севастопольській бухті, де можливий їх вихід у море блокується допоміжним судном КІЛ-158, морським буксиром і сторожовим катером Чорноморського флоту РФ.

Російські кораблі висунули ультиматум українським: відступите, або ми будемо вживати заходів. Фото с ФБ Christopher Miller 

Також стало відомо про те, що військову частину поблизу селища Новоозерне (озеро Донузлав) також заблокували військовослужбовці Чорноморського флоту Росії. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

"Прийшов катер 2 дні тому, стояли на рейді біля озера. А сьогодні увійшли в озеро і стали так, що тепер нікому не можна вийти", - розповів заступник начальника частини А2506 капітан другого рангу Віталій Шмигаковский.

Крім того, за його словами, неподалік від частини в селищі Новоозерне розташувалися 4 машини "УРАЛ", а також близько 80 військовослужбовців армії РФ, які самовільно зайняли приватну чотириповерхову будівлю без згоди його власника і в даний час там розмістилися.

"Два рази до нас приходили: в перший раз з наміром - всі будемо вас охороняти. Ми запитали: від кого? Ми в принципі і самі здатні себе захистити. Навіщо, якщо ніхто на нас не нападає. Вони сказали, щоб не було ніяких спроб захоплення", - розповів капітан.

"Хлопці сказали, що як буде наказ від нашого начальства, то ми зробимо це. А зараз ми служимо Україні і нашу зброю вам не віддамо. Ті розвернулися і пішли. Потім знову прийшли, ми їм теж саме сказали", - сказав він.

Як відомо, в понеділок глава МЗС РФ Лавров заявив, що російські війська в Криму повинні "протверезити" українських "радикалів".

В МВС України заявили, що у Криму готуються провокації проти ЧФ РФ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування