Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії підтвердили, що частину в Перевальному блокують російські солдати

Понеділок, 3 березня 2014, 18:50

Члени тимчасової робочої групи з моніторингу дотримання прав людини на території України Максим Шевченко та Андрій Юров підтвердили, що по периметру частини в українському селі Перевальному відкрито стоять російські солдати.

Про це йдеться на сайті Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини.

Шевченко і Юров в неділю побували біля військової бази в селі Перевальному, яка, за даними Міністерства оборони України, блокується російськими військовослужбовцями.

Вони підтвердили, що по периметру частини відкрито стоять російські солдати.

"Виходив командир цієї частини, полковник і замполіт, які розмовляли з журналістами, розповідали що і як", - повідомили доповідачі.

"У командира частини було таке формулювання, що ми разом з російськими військовослужбовцями забезпечуємо охорону довіреного бойового майна, щоб воно не потрапило до рук екстремістів. Роззброювати природно, українці не збираються. Це суперечить їх честі, гідності", - розповіли Юров і Шевченко.

Вони висловили сподівання, що всі процедури взаємодії проходитимуть без конфліктних ситуацій.

"Тим більше, що люди, самі кримчани, стають між російськими військовослужбовцями та українськими для того, щоб не допустити якогось насильства. Повірте, ніхто так не виступає проти війни, проти конфлікту, як самі військовослужбовці", - заявив Шевченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування