Росія стягує війська і техніку до сухопутних кордонів України

Понеділок, 3 березня 2014, 19:47

Росія зосереджує війська у сухопутних кордонів України - дані дії можуть свідчити про підготовку російської сторони до вторгнення.

Про це пише ZN.UA.

У Державній прикордонній службі України повідомляють, що спостерігається скупчення військової техніки на території Російської Федерації поблизу державного кордону в межах Харківської, Луганської та Донецької областей.

Так, навпроти ділянки Харківського прикордонного загону:

- На залізничну станцію Лісники Воронезької обл. РФ прибуло 9 ешелонів військової техніки (БТР, БМП), які розвантажилися на території в/ч 63796 (артилерійські склади, які розташовані в районі населеного пункту Ліски) ;

- На стику відділів "Плетенівка" - "Жовтневе" на напрямку Бочкове - Ленінське на відстані 1,5 - 2 км углиб Росії від кордону знаходиться 5 БТР, 2 автомобіля Урал і польова кухня. Прикордонні наряди РФ обмежують рух місцевих жителів у цьому напрямку.

На ділянках Донецького прикордонного загону:

- Відділ прикордонної служби ФСБ РФ "Весело- Вознесеновка" піднятий по команді "Збір";

- У пункті пропуску "Весело- Вознесеновка-Новоазовськ" на в'їзд в Україну припинено рух автотранспорту російської реєстрації.

На ділянках Луганського прикордонного загону:

- Місцеві жителі на напрямку Міллерово-Дяково за 3-4 км від державного кордону спостерігають скупчення військової техніки;

- В районі стику Луганської та Донецької областей за 2 км від державного кордону спостерігається скупчення військової техніки.

У той же час, за інформацією Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, губернатор Ростовської області РФ віддав розпорядження щодо розгортання в Куйбишевському районі таборів (місць) для прийому біженців з України.

Дані дії представників державної влади РФ можуть свідчити про підготовку російської сторони до можливого вторгнення на територію України через сухопутний кордон, резюмує видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування