Російські ЗМІ розповіли, чим поліція приваблює українських беркутівців

Понеділок, 3 березня 2014, 22:43

У московській поліції очікують припливу українських бійців Беркута, які отримали громадянство РФ.

Про це пише Газета.ru.

Як розповіли виданню в прес-службі Центру спеціального призначення сил оперативного реагування ГУ МВС Росії по Москві, беркутівці поки не зверталися в московську поліцію з проханням про вступ на службу в ряди ЗМОПу (загін міліції особливого призначення).

Однак російські силовики вже розпланували, як вони зможуть розмістити своїх потенційних колег. "Або ми розподілимо їх по батальйонам, або, якщо їх буде багато, будемо створювати окремий батальйон", - сказав він.

У МВС пообіцяли, що нададуть холостим бійцям ліжко-місце в гуртожитку, а сімейним видадуть 15 тис. руб. в якості компенсації на оренду житла в Москві. Однак при вступі в ряди ЗМОПу вони повинні будуть пройти перевірку на правову і фізичну підготовку.

Голова координаційної ради профспілки співробітників міліції Москви Михайло Пашкін вважає, що, швидше за все, стали росіянами беркутівці продовжать проходити службу в Криму, отримуючи при цьому зарплату співробітників російського Омону.

"З ними проведуть заняття з основ законодавства, можливо, назвуть їх московськими омонівцями, але навряд чи вони будуть жити в Росії, - вважає він, додаючи, то їм буде зручніше жити на московську разплату в Криму. У МВС Росії заявили, що в середньому співробітник Омону отримує в місяць від 40 до 70 тис. рублів залежно від звання та вислуги років.

Раніше стало відомо, що Генконсульство РФ 1 березня починає видачу російських паспортів співробітникам підрозділів "Беркута". В суботу їх отримали вже 9 бійців спецпідрозділу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування