Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава польського Сенату: Утретє ми не будемо підтримувати революцію в Україні

Понеділок, 31 березня 2014, 11:17

У Польщі вважають, що громадянам України варто підготуватися до різкого погіршення рівня життя через запровадження необхідних для країни реформ.

Таку думку висловив глава вищої палати польського парламенту, Сенату, Богдан Борусевич українським журналістам у Варшаві, повідомляє УНІАН.

Він вважає, що нинішня українська влада готова реалізовувати непопулярні серед населення реформи, оскільки вона припнута до стіни.

"У політиці найскладніші рішення ухвалюють тоді, коли немає іншого виходу. І це вони повинні зробити зараз, не чекати на вибори", - сказав Борусевич, заявивши, що відповідні рішення мають бути ухвалені в найближчі тижні, а не місяці.

"Знаю цих людей та можу сказати, що є величезна рішучість (проводити реформи)", - сказав він.

Борусевич зазначив, що новому українському уряду доводиться працювати в дуже складних умовах, оскільки треба одночасно готуватися до можливої агресії Росії, проводити непопулярні реформи та готувати структурні реформи, серед яких найважливіша – децентралізація влади.

"Якщо регіон матиме у своїй компетенції питання освіти, то які питання можуть виникати з питанням мови?", - сказав голова Сенату, коментуючи способи побороти сепаратистські рухи в Україні.

Він зазначив, що нова влада отримає фінансову допомогу Заходу лише тоді, коли дійсно почне змінювати країну.

На думку польського політика, це "другий та останній шанс" для України стати частиною європейської спільноти.

"Перший змарнували політики. Це для України питання "бути чи не бути"... Третій раз ми не будемо підтримувати "Помаранчеву революцію", - наголосив він.

Борусевич зазначив: у Польщі, яка почала реформи наприкінці 80-их років та вступила в Євросоюз у 2004 році, лише в перший рік їх проведення рівень життя поляків впав на 40%. Складною ситуація залишалася 3-4 роки, після чого економіка відновила зростання.

Він також відзначив, що реформи не повинні реалізуватися виключно за рахунок звичайних людей. "Якщо звичайні люди повинні понести наслідки, то олігархи теж – пропорційно, що значить, що у фінансовому вимірі більше",- сказав Борусевич.

Глава польського Сенату теж зазначив, що російська влада своїми діями в Криму призвела до поразки проекту створення Євроазійського союзу.

"Росія здобула Крим – ми з цим не згодні, – але втратила Україну. Ціла концепція Путіна зі створення Євроазійського союзу вже не актуальна", - сказав Борусевич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: