Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін попередив, що може не визнати вибори президента в Україні

Вівторок, 4 березня 2014, 12:48

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Україні необхідні вибори президента, однак попередив, що може їх не визнати.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, відповідаючи  на питання, чи визнає Росія вибори.

"Виходячи з того, як вони відбуватимуться. Якщо вибори будуть відбуватися при такому ж терорі, який ми зараз бачимо у Києві, ми їх не визнаємо", - заявив Путін.

При цьому він заявив, що три дні тому дав доручення своєму уряду відновити контакти на урядовому рівні українською стороною.

"Більше того, і Дмитро Медведєв (прем’єр Росії – ред..)у контакті з Яценюком, а Наришкін (Наришкін – є главою Держдуми Росії. - ред), як голова уряду в контакті з Турчиновим", - сказав він.

"Але всі наші торгово-економічні зв'язки можна буде розбудовувати тільки після того, як  нормалізується ситуація й пройдуть вибори президента", - підкреслив він.

Він також заявив, що в Україні повинна бути прийнята Конституція на референдумі.

І висловив думку, що це буде зроблено після "обрання президента, виборів парламенту"

"Треба ухвалювати нову Конституцію й проводити на референдумі, щоб громадяни почували, що вони впливають на формування основних принципів устрою держави. Але ця не наша справа, це українці вирішать", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, кого він бачить, як кандидата в президенти, Путін сказав:

"Я навіть не представляю. Я не можу сказати. Після таких подій дуже складно щось прогнозувати".

"У цих умовах може вискочити, хто завгодно. В умовах, коли люди справедливо, і в цьому я згодний з Майданом, коли вони вимагають кардинальних змін у політиці й виведення нових людей у верхні ешелони влади, є небезпека, що як чорт із табакерки може вискочити якийсь націоналюга або полуфашиствующий елемент або антисеміт, така небезпека теж існує", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування