Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава СБУ: видача Януковича Україні обов'язкова

Вівторок, 4 березня 2014, 13:07

Глава Служби безпеки Валентин Наливайченко наголошує, що видача Росією Віктора Януковича є обов'язковою.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Глава СБУ розповів про безуспішну спробу українських правоохоронців затримати Віктора Януковича в Криму в ніч з 23 на 24 лютого.

Він разом з іншими керівниками силових відомств вилетів до Криму на літаку МВС, щоб координувати операцію з затримання Януковича.

"Через 20 хвилин після зльоту літака маршрут машин в Криму, які супроводжували й перевозили Віктора Федоровича, був змінений", - говорить Наливайченко.

"Нам вдалося протягом ночі заблокувати аеропорт Бельбек на виліт, і виліт не відбувся, - ні цієї людини (Януковича), ні людей, які його охороняли", - розповів глава СБУ.

За словами Наливайченка, співробітники Управління державної охорони, які на той час ще охороняли Януковича, повернулися і здали зброю під контролем правоохоронців.

А державні резиденції, які були готові до прийому Януковича, отримали відбій.

"Групи затримання стояли і були готові за законом інформувати Віктора Федоровича про рішення Генпрокуратури та рішення суду.

Ті співробітники УДО, які не склали зброї і залишилися з Януковичем, наземним транспортом по суті втекли від нас у напрямку Севастополя", - зазначив голова спецслужби.

Він резюмував: "Саме в Севастополі в ніч з 23 на 24 завершилося для нас розуміння, де перебуває громадянин України Янукович. Його поява в Ростові-на-Дону - це величезне питання до тих, хто з Севастополя в Ростов- на -Дону його доставив".

При цьому Наливайченко заявив, що Росія зобов'язана видати Україні Януковича: "Я підкреслюю головне - видача Україні громадянина України, який розшукується - обов'язкова і має бути здійснена".

Коментуючи інформацію в соцмережах про нібито можливу смерть Януковича, Наливайченко сказав :

"Інформація щодо життя і здоров'я - це питання до тієї країни , яка показала його (Януковича) ЗМІ. Я вважаю, що саме вони повинні заявляти, що Янукович знаходиться в безпеці і його життю нічого не загрожує", - підкреслив він.

Як відомо, у вівторок Путін заявив, що Янукович живий-здоровий.

Також Наливайченко запевнив, що СБУ вживає всі заходи для пошуку інших колишніх високопоставлених чиновників України, оголошених у розшук.

"Всі необхідні заходи робляться. Ми будемо доповідати негайно. Я дуже сподіваюся, що вистачить професіоналізму спрацювати. Я особисто відповідаю за те, щоб розшук здійснювався виключно за законом, але в максимально стислі терміни і в жорсткий спосіб".

Разом з тим, за словами глави СБУ, в даний час розшук не приніс результатів.

"Поки що СБУ нічим хвалитися. Будуть результати - будемо доповідати", - підсумував Наливайченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: