Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьміна не витурили з РНБО, бо він пішов у відпустку

Середа, 5 березня 2014, 07:46

Рената Кузьміна поки не змогли звільнити з Ради нацбезпеки й оборони, бо він із 20 лютого у відпустці, пояснила заступниця секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

"По Кузьміну. Він завбачливо вирішив піти у відпустку. Аккурат 20 лютого. Проте, указ про його звільнення був два дні тому таки підписаний Андрієм Парубієм і вчора був поданий на підпис Олександру Турчинову", - написала вона у Facebook 5 березня.

"Думаю, у Турчинова чимало подібних паперів на підпис у час, коли займається він не лише паперами, але й військовими картами", - додала Сюмар.

 

Раніше повідомлялося, що попри зміну керівництва РНБО ім’я Кузьміна значиться серед заступників секретаря Радбезу.

До жовтня 2013 року Кузьмін був першим заступником генпрокурора. Він курував розслідування найбільш резонансних справ проти опозиціонерів, в тому числі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, крім того, він курував і справу проти екс-президента Леоніда Кучми.

Потім у Генпрокуратурі відбулися кадрові зміни, людей Кузьміна "викинули" з керівництва Головним управлінням по розслідуванню особливо важливих справ, а саме управління перейменували у Головне слідче управління.

А перед цим він заявляв, що всі резонансні справи проти опозиціонерів він порушував за вказівкою тодішнього Генпрокурора Віктора Пшонки.

У Європі та США звинувачували Кузьміна у порушенні прав людини. А голова комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок заявляв, що Кузьмін "несе особисту відповідальність за справу Юлії Тимошенко та інші випадки вибіркового правосуддя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...