Обама і Меркель наполягають, щоб Путін поговорив із Турчиновим

Середа, 5 березня 2014, 08:19

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Анґела Меркель закликали до прямих переговорів України і Росії з огляду на військові дії Москви в Криму.

Про це йшлося під час телефонних переговорів американського і німецького лідерів, передає "Радіо Свобода" з посиланням на Білий дім.

Сторони обговорили гарантії суверенітету і територіальної цілісності України, а також необхідність уникнути ескалації конфлікту, зокрема і "шляхом надсилання міжнародних спостерігачів і місій моніторингу прав людини".

Обама і Меркель наголосили на необхідності "продовження підтримки уряду України, який працює над стабілізацією економіки і готується до виборів у травні", йдеться в заяві Білого дому.

Напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що з українських органів влади вважає "частково легітимним" лише парламент і не визнає законності в.о. президента Олександра Турчинова, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та інших посадовців.

За словами Путіна, йому немає з ким говорити в Україні, бо тут нема президента.   

Путін також не визнав наявності в Криму російських військових і сказав, що українські військові частини блокуються місцевими "силами самооборони".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування