Українські силовики почали операцію "Кордон"

Середа, 5 березня 2014, 13:13

МВС і СБУ почали операцію "Кордон", аби не допустити в'їзду в Україну російських екстремістів.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, пише zn.ua.

На українсько-російському кордоні виставляються додаткові наряди прикордонників і застосовується спецтехніка.

"Прикордонники продовжують стримувати удар військовослужбовців ЧФ РФ, спецназу і спецслужб, пов'язаний з блокуванням органів і підрозділів охорони кордону України на території Криму", - йдеться у повідомленні прикордонників.

При цьому в прикордонній службі зазначили, що українські прикордонники продовжують виконувати свої безпосередні обов'язки з охорони державного кордону України.

Також наголошується, що, незважаючи на пошкодження системи зв'язку, вся керівна ланка управління охороною держкордону продовжує функціонувати належним чином, використовуючи тимчасові пункти дислокації.

"Не зробивши ні кроку назад, українські прикордонники рішуче заявляють про свою готовність захищати державний кордон до останнього", - зазначають у Держприкордонслужбі.

Більшість персоналу органів і підрозділів охорони кордону, які були блоковані, виявили бажання продовжувати службу, і зараз організовано передислокацію.

Крім того, розпочато активні дії на східному кордоні з недопущення в'їзду в Україну екстремістськи та радикально налаштованих громадян з території РФ.

На півдні України вжито заходів щодо посилення прикордонного режиму на стику адміністративних кордонів Запорізької, Херсонської областей та АР Крим.

Разом з тим, як повідомив у середу на прес-конференції перший заступник голови Держприкордонної служби Павло Шишолін, російські спецслужби тиснуть на українських прикордонників та членів їх сімей, пишуть Українські новини.

За його словами, на них здійснюється шалений тиск співробітниками ФСБ Росії, представниками інших спецслужб.

"Підкуп, шантаж, вербування, інші форми тиску на сім'ї, які здійснюються щодня в ході розмов, дзвінків сім'ям тощо", - сказав Шишолін.

Він наголосив, що, незважаючи на всі ці обставини, українські прикордонники продовжують виконувати свою роботу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News