Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США реагують на кризу в Україні: проведуть навчання та дадуть літаки

Середа, 5 березня 2014, 19:32

США, з огляду на кризу в Україні, хочуть активізувати навчання з військово-повітряними силами Польщі та надати більше американських літаків для місії НАТО в Балтії.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Водночас США не виявили інтересу до розгортання військового варіанту після російської інтервенції в Криму. "Найбільшим кроком, зробленим Пентагоном до сих пір, було припинення військового обміну з Росією в понеділок", - пише агентство.

Генерал Мартін Демпсі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, заявив на слуханнях у Сенаті, що він наказав європейському командуванню Збройних сил США "провести консультації та планування в межах Північноатлантичної ради", але підкреслив, що метою є стабілізація ситуації.

Демпсі сказав, що він говорив зі своїм російським колегою в середу і закликав до стриманості в найближчі дні, "щоб зберегти простір для досягнення дипломатичного рішення".

Міністр оборони Чак Хейгл заявив, що США активізуватимуть навчання з військово-повітряними силами Польщі.

Співробітник міністерства оборони США сказав, що в Польщі наявні близько 10 співробітників ВПС США для підтримки ротації в навчаннях американської авіації, включно з винищувачами F-16.

Залишається незрозуміло, як США будуть форсувати підготовку, але один з варіантів полягатиме в наданні додаткових літаків, сказав американський чиновник.

Хейгл також сказав, що Сполучені Штати будуть нарощувати свою участь у 10-річній місії НАТО щодо повітряної поліції неба над Естонією, Латвією та Литвою.

Пентагон, у відповідь на прохання союзників з Балтії, націлений на забезпечення додаткових літаків.

"Наші зусилля зосереджені на де-ескалації кризи, підтримці нової української влади шляхом економічної допомоги і підтвердження наших зобов'язань перед союзниками у Центральній та Східній Європі", - сказав Хейгл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування