Оточення Яценюка хоче прибрати Громадське на користь Шустера?

Четвер, 6 березня 2014, 21:09

Програми Громадського телебачення намагаються витіснити з ефіру Першого національного.

Про це ідеться у заяві Громадського, поширеній на їх фейсбук-сторінці.

За їх інформацією, Громадське телебачення витісняють всупереч угоді з Першим національним "шляхом підкилимних домовленостей".

"Рішення про надання ефіру Студії Савіка Шустера погоджено Кабінетом міністрів України, а безпосередні вказівки щодо вимкнення Громадського з прайму Першого національного надходять від секретаріату прем’єр-міністра Арсенія Яценюка", - сказано в заяві.

"Перша спроба витіснити Громадське з ефіру Першого національного відбулася минулої п’ятниці, проте команді Громадського вдалося домовитися про проведення спільного ефіру зі студією "Шустер LIVE", - також ідеться в заяві.

Громадське телебачення розцінює подібні дії "як великий крок назад у розбудові суспільного мовлення".

Громадське почало транслюватися в ефірі Першого національного 28 лютого 2014 року з ініціативи комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

Колектив просить керівника комітету Миколу Томенка "втрутитись в ситуацію та перешкодити поверненню в державні ЗМІ принципу ручного управління". 

Згідно з угодою, Громадське телебачення надає свої програми для трансляції в ефірі Першого національного на безкоштовній основі у визначені часові слоти: з 10:00 до 12:00, з 15:00 до 17:00 та з 19:00 до 21:00.

За час демонстрації програм Громадське телебачення рейтинг Першого національного зріс у 2,5 рази: рейтинг зріс із 0,41% до 1,06%, а частка з 1,73% до 4,23%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування