У Донецьку й Криму сепаратизм розпалюють російські націоналісти й неонацисти?

П'ятниця, 7 березня 2014, 10:10

З'являються нові підтвердження, що в русі сепаратистів у Донецьку й Криму беруть участь російські націоналісти, один з них вів переговори з СБУ про звільнення Павла Губарєва, який проголосив себе "народним губернатором".

Так, росіянин з Єкатеринбурга, який є "главою Свердловського регіонального відділення політичної партії "Другая Россия", - Ростислав Журавльов  у своєму твіттері повідомив, що на переговори про звільнення Губарєва, який був затриманий у четвер, пропустили тільки його й одного їх лідерів "ополчення".

 
 
 

"Переговори з начальником СБУ закінчилися: у будівлю пустили на них тільки мене (журналіста URA.Ru), Роберта (один з лідерів ополчення)", - писав він у твіттері.

Виходячи з його записів, Журавльов також їздив у Крим.

Партія "Другая Россия", яку очолює відомий письменник і політик Едуард Лимонов, недавно офіційно оголосила про збір добровольців для поїздки в Крим. 

 

Сам Лимонов у твіттері дає різні поради, як сепаратистам поводитися в Донецьку.

Крім того, як написав у своєму твіттері російський журналіст Ілля Азар, Сам Губарєв у своїй листівці прямо писав, що входив раніше до організації Российское национальное единство – це неонацистське формування відкрито пропагує перевагу російської нації над іншими націями й расами.

Крім того, Азар пише, що в Сімферополь приїхав член "Другой России" нацбол Ігор Щука.

Також, за словами російського журналіста в Донецьку присутній Олексій Худяков з організації "Щит Москви", "і хоча заперечує це, неначебто допомагає народному губернаторові". Організація займається "зачищеннями Москви від нелегальних мігрантів".

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування