Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді Криму назвали "нікчемною" заяву Турчинова

П'ятниця, 7 березня 2014, 14:56

У Верховній Раді Криму вважають, що заява в.о. президента Олександра Турчинова про призупинення рішення про референдум у Криму не тягнуть за собою правових наслідків.

Відповідне роз'яснення юридичне управління секретаріату Верховної Ради АРК обґрунтовує тим, що відповідний указ не видано й не опубліковано.

Юруправління визнає, що відповідно до ч. 2 ст. 137 Конституції України за мотивами невідповідності нормативно-правових актів Верховної Ради АР Крим Конституції та законам України президент країни може призупинити дію нормативно-правових актів Верховної Ради АРК із одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо їх конституційності.

"Оскільки відповідний указ в.о. президента України досі у встановленому порядку не видано й не оприлюднено, а конституційне подання щодо конституційності постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 6 березня 2014 року "Про проведення загальнокримського референдуму" до Конституційного Суду України не внесено, висловлювання в.о. президента України Олександра Турчинова є нікчемними й не спричиняють правових наслідків", - заявили в секретаріаті Верховної Ради Криму.

Як відомо, 6 березня Верховна Рада Криму ухвалила рішення щодо входження автономії в Російську Федерацію, але призначила ще референдум із цього питання на 16 березня.

Того ж дня Турчинов назвав це рішення нелегітимним і "нікчемним", а тому заявив, що призупиняє рішення Верховної Ради Криму, а парламент України розгляне питання про розпуск цього кримського парламенту.

Раніше представники самопроголошеної влади Криму не визнавали нову владу України, називали її нелегітимною й цим, нарівні з надуманими загрозами мовного та інших утисків із боку "бандерівців", мотивували своє бажання увійти в РФ.

Тепер же юридичне управління Верховної Ради Криму офіційно називає Турчинова виконувачем обов'язків президента.   

Роз'яснення юридичного управління секретаріату Верховної Ради АРК щодо референдуму і слів Турчинова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування