Ходорковський розповів, як режим Януковича розстрілював Майдан за згодою з РФ

Неділя, 9 березня 2014, 16:29

Українська влада, яка дозволила розстріли активістів Майдану у центрі Києва на барикадах, робила це за згодою та погодженням з владою Росії.

Про це, виступаючи зі сцени на Майдані Незалежності в Києві заявив екс-глава ЮКОСа, "в'язень совісті" Михайло Ходорковський.

"Мені розказали і показали, що в Києві зробила влада. Вона це робила зі згоди російської влади. Більше сотні вбитих, більше 5 тисяч поранених. … Я бачив ті фанерні щити, з якими тут стояли проти автоматних куль – плакати хотілося. Це страшно", - зазначив Ходорковський.

"Це - не моя влада. Я хочу, щоб ви знали – є зовсім інша Росія, є люди, які незважаючи на арешти та довгі роки, які їм доведеться провести за гратами, виходили на антивоєнні мітинги у Москві. Є люди, для яких дружба між народами України та РФ важливіше власної свободи", - додав він.

"Російська пропаганда як завжди бреше. Тут (на Майдані)  немає фашистів чи нацистів. Точніше, їх не більше, аніж на вулицях Москви чи Петербурга. Тут нормальні хлопці – росіяни, українці, кримські татари, мої однолітки, воїни-афганці, прекрасні люди, які відстояли свою свободу", - зазначив Ходорковський.

Також він додав, що в України та Росії – єдиний спільний європейський шлях розвитку та побажав українцям успіху.

"Борітеся – поборете, вам бог помагає", - підсумував свій виступ Ходорковський.

Під час виступу Майдан підтримував Ходорковського оплесками, скандуючи "Росія, вставай!" і "Ганьба", коли йшлося про загиблих та розстріляних активістів Майдану.

Джерело відео - Yevhen Dokuchko

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування