Турчинов звільнить сепаратистів без криміналу, якщо вони складуть зброю

Четвер, 10 квітня 2014, 10:43

В.о президента, спікер ВР Олександр Турчинов заявляє, що жодного кримінального переслідування сепаратистів не буде у тому випадку, якщо вони складуть зброю і звільнять адміністративні будівлі.

Про це він заявив у відповідь на вимоги Партії регіонів, оголошені з трибуни.

"У випадку, коли люди, складають зброю і звільняють адміністративні приміщення, нам не треба приймати закони про амністію", - заявив він.

"Ми гарантуємо, що не буде кримінального переслідування людей, які складуть зброю і залишать приміщення. і я готовий це оформити указом президента. Я вважаю, що спокій важливіший, ніж політичні амбіції і політичне протистояння", - зазначив він.

"Головна проблема, що тих людей, які знаходяться у Донецьку і Луганську, використовують вороги України…Я прошу ПР, коли вони хочуть розв’язати проблему, а не провести черговий піар, підтримати мою пропозицію і ми сьогодні можемо розв’язати цю проблему", - наголосив Турчинов.

На репліку "регіонала" Нестора Шуфрича, який знову наполягав на голосуванні закону і додав, що він був автором подібник проектів по відношенню до учасників Майдану, Турчинов відповів:

"Тоді люди були кинуті за грати за рішенням суддів, вони не могли бути звільнені без рішення судів. Наразі немає рішень суддів, ми можемо розглянути це питання без жодних законів".

Крім того, Турчинов заявив, що влада готова розглянути питання щодо реформи місцевого самоврядування в напрямку розширення прав місцевих рад, в тому числі формування виконавчої влади радами.

"Щоб регіони також відповідали за ситуацію в країні, а не тільки посилалися на те, що відбувається в Києві", - зазначив він.

Турчинов також додав, що триває обговорення створення міжнародної комісії разом із Генпрокуратурою для перевірки загибелі громадян України під час мирних протестів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування