Російське ТБ піймали на черговій брехні: НТВ і "Росія" не поділили пораненого

П'ятниця, 11 квітня 2014, 13:26

Один і той же чоловік в сюжетах двох російських телеканалів виявився активістом "Правого сектора" та постраждалим від дій його бойовиків.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Два сюжети, що пройшли в один вечір на двох російських телеканалах, демонструють одного і того ж людини, тільки в сюжеті НТВ він виявляється інструктором "бойовиків"" Правого сектора", який постраждав від рук антимайданівців, а в сюжеті "Росії" - прихильником "федералізації України", якого побили якраз "бойовики" "Правого сектора".

На НТВ актор зіграв роль громадянина "кількох держав", який привіз "Правому сектору" з Німеччини 500 тисяч євро і навчав їх акціям, основна мета яких - поранити якомога більше людей.

На "Росії" та сама людина виявилася постраждалим від рук "Правого сектора", яких "завозили в місто автобусами влади України" і яким "в усьому підпорядковувалася" міліція.

Особливу правду образу потерпілого від Майдану в другому сюжеті додавала прив'язана на лікарняне ліжко георгіївська стрічка.

В обох сюжетах героя звуть однаково: Андрій Петков.

Відгуки на два телесюжету в мережі можна назвати розгубленими, зазначає видання.

Рустем Адагамов, популярний російський блогер пише: Цирк на льоду. Одного і ту саму людину НТВ і Росія 1 видають за іноземного найманця "бандерівців" і постраждалого від цих "бандерівців" місцевого жителя в Миколаєві. Причому, навіть декорації не міняють, ліплять дезу ​​без жодних проблем.

Публіцист Марат Гельман пише: "Я навіть не знаю, як коментувати. Зрозуміло, що смішно. Але одночасно так соромно, що навіть не хочеться вірити, що це можливо".

Водночас канал "НТС Севастополь" представив третю версію подій.

Того самого Андрія Петкова вони представили корінним жителем Миколаєва, дитячим хірургом, який приїхав підтримати земляків у боротьбі з наступаючим неонацизмом.

У цьому сюжеті йдеться про те, що персонаж Петков вирішив підтримати табір антімайдановцев і привіз їм "чималу суму грошей".

Він повідомив, що в нього почали кидати гранати, камені, палиці, стріляли. Персонаж заявив, що йому доведеться перенести "найскладніші операції".

Як відомо, державні ЗМІ Росії подають викривлену інформацію про Україну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування