Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Донецька просить провести опитування, Яценюк обіцяє закон

П'ятниця, 11 квітня 2014, 12:11

Верховна Рада повинна прийняти закон про місцевий референдум, уважає прем'єр Арсеній Яценюк.

 Про це він заявив на зустрічі із представниками керівництва й еліт південно-східної України в Донецьку, повідомляє "Острів". 

"Парламент повинен прийняти закон про місцевий референдум", - сказав він, додавши, що відповідні зміни повинні бути внесені й у закон про всеукраїнський референдум. 

Проведення місцевих  референдумів вимагають, що мітингують  на  південно-сході країни.  На їхню  думку,  референдум повинен  допомогти визначити подальший статус ряду територій.  

Перед цьому Донецький міський голова Олександр Лукьянченко заявив, що разом з виборами в Україні  необхідно провести опитування або референдум по зміні Конституції, передають Новости Донбасса.

"Я думаю, Арсеній Петрович, для того, щоб заспокоїти населення, розв'язати всі проблеми й щоб не було бойкотирования виборів, які будуть 25 травня, необхідно все-таки разом з виборами провести опитування, або референдум по зміні конституції нашої країни", - відзначив він.

На думку Лукьянченко, це з однієї сторони заспокоїть, з іншої сторони прискорить вирішення головних питань, які сьогодні хвилюють мільйони жителів країни.

"З технічної точки зору подібне опитування або референдум може бути проведений використовуючи ті комісії, які будуть створені для виборів і той потенціал, який буде створений для виборчої кампанії", - підсумував мер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування