Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Вищому госпсуді до керівництва намагаються повернутися одіозні судді?

П'ятниця, 11 квітня 2014, 14:37

Голова люстраційного комітету Єгор Соболєв заявляє, що в Господарському суді без обговорення громадськості намагаються провести вибори голови суду і його заступника, на які претендують одіозні кандидати.

Про це Соболєв розповів Українській правді.

"Тільки підписали закон, а вже у Господарському суді намагаються обрати тих же корупціонерів , які були  раніше", - повідомив він.

"За законом голосування має бути таємним, щоб судді не боялися висловлювати свою думку", - сказав він.

"Є дуже розумним, щоб кандидати на посаду спочатку оприлюднювалися для експертів, журналістів і суспільства, щоб відверто одіозні кандидати, такі як Ємельянов, який за даними членів вищого господарського суду був звільнений законом, ухваленим нещодавно, а тепер підкуповує членів суду і каже: "Покажеш мені бюлетені з голосом за мене, заплачу тобі великі гроші", - розповів Соболєв.

"Щоб такого не було, щоб туди були обрані гідні, потрібне обговорення. Я не кажу, що вулиця має нав'язувати голів суддів, але судді мають переконатися, що законом не маніпулюють", - додав він.

Як розповіла "Українській правді" Наталя Соколенко, для того, щоб не допустити обрання суддів без обговорення, на 15 годину активісти збираються пікетувати приміщення Вищого господарського суду на вулиці Копиленка, 6.

"Ми закликаємо людей приходити туди на 15 годину", - сказала вона.

Як відомо, цього тижня Верховна Рада проголосувала закон про відновлення довіри до судової систему, який передбачає автоматичне звільнення всіх голів і заступників судів, членів Вищої ради юстиції.

Тепер колективи судів мають таємним голосування обрати голосуванням голів і заступників голови судів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування