Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк - проти силового сценарію і закликає сепаратистів у Луганську здатися

П'ятниця, 11 квітня 2014, 15:02

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов закликає владу продовжити переговори із проросійськими активістами, які захопили будівлю обласного управління СБУ в Луганську.

Про це він сказав на брифінгу, повыдомляють "Українські новини".

"Ви знаєте, що в ці хвилини минає строк ультиматуму, який влада дала тим людям, які відстоюють свою точку зору в Луганську", - сказав він.

"Я ще раз хочу звернутися до влади, що жодне ваше крісло не коштує хоч краплі крові, яка може пролитися. І якщо хтось дасть злочинний наказ стріляти в людей, то за це доведеться відповідати. Я категорично застерігаю владу від непродуманих дій", - додав він.

Єфремов підкреслив, що влада повинна зробити все можливе в переговорному процесі, щоб уникнути кровопролиття.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у свою чергу висловився проти застосування сили до загарбників будівлі СБУ і закликав їх здатися.

"Скажу свою позицію - я проти будь-яких силових сценаріїв, і тому закликаю людей здати зброю й вийти з незаконно займаних приміщень. Потрібно зробити все для того, щоб люди, які захопили приміщення й перебувають там зі зброєю, вийшли із приміщень без силової операції. І такі можливості в них сьогодні є", - наголосив прем'єр.

Яценюк зазначив, що в Донецьку постійно працює штаб і перебуває перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема.

Прем'єр також повідомив, що під час наради з головами обласних державних адміністрацій східних областей було досягнуто згоди про направлення зусиль на стабілізацію ситуації й збереження цілісності України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування