Приїжджі загарбники в Краматорську назвалися "народним ополченням"

Субота, 12 квітня 2014, 23:16

Відділення міліції захопили так звані борці "народного ополчення ", які прибули в місто на автобусах.

За даними видання "Східний проект", в суботу близько 19.00 до будівлі міськвідділу під'їхали два автобуси, з яких вибігли люди в масках. Між ними і колишніми військовими, що обороняли будівлю, зав'язалася бійка.

 

"Ополченці" розбили скло в приміщенні відділення міліції, вистрілили з автомата у повітря й у замкову щілину. Міліціонери в будівлі відстрілювалися .

Стрілянина тривала кілька хвилин, після чого бійцям, що прибули в автобусах, вдалося проникнути до будівлі міліції. Постраждалих в перестрілці немає.

Біля міського відділення міліція стали збиратися краматорчани. До самої будівлі їх не підпускали люди в масках і з георгіївськими стрічками. На питання "хто і навіщо захопив відділення міліції", городянам не відповідали.

Через деякий час обурені мешканці міста прорвалися до входу міськвідділу. Там перебували люди в камуфляжі, масках і з автоматами.

Загарбники представилися борцями "народного ополчення" і звернулися до краматорчан.

"Ми не українські війська - ми народне ополчення. Ми люди, які встали, щоб прогнати продажних київських ментів", - заявили загарбники.

Народні ополченці зірвали з міськвідділу табличку з написом "Краматорський міський відділ ГУМВС України в Донецькій области" і піднесли до входу прапор "Донецької республіки".

Після мітингу на площі над будівлею виконкому Краматорської міськради встановили прапор так званої Донецької народної республіки.

Один з виступаючих на мітингу пропонував дочекатися понеділка і пред'явити ультиматум представникам міської влади, повідомляє Укрінформ.

"Якщо в понеділок мер Краматорська і його підлеглі не перейдуть на бік ДНР, то ми захопимо виконком", - сказав активіст. Однак, частина активістів не стала чекати понеділка і увійшла в будівлю міськради.

Того ж дня жителі Краматорська освистали "представника Донецької республіки", який спробував виступити у захопленого управління МВС.

"Коли ми станемо конфедеративною республікою, у нас перестануть гроші йти на Київ. Наші гроші, зароблені на наших шахтах, залишатимуться тут - на Донбасі", - цитують виступаючого Українські новини.

Після цих слів люди стали обурюватися і питати, хто він такий і хто його вибрав. "Донецький народ обрав", - відповів представник. На що громадяни, не соромлячись у виразах, запропонували йому забиратися подалі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News