Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Лукашенко не хоче федералізації України і визнає Турчинова легітимним

Неділя, 13 квітня 2014, 13:55

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив негативне ставлення до ідеї перетворення України з унітарної на федеративну державу.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Сегодня" російського телеканалу НТВ, коментуючи висловлювання про те, що запобігти розколу України могла б федералізація країни.

"Категорично проти", - заявив Лукашенко, повідомляє "Інтерфакс".

Він підкреслив , що "штовхати Україну на федералізацію зараз - це дуже небезпечно. Небезпечно всім: і Білорусі з Росією, і Заходу".

"Якщо ви хочете зберегти Україну єдиною державою - а я хочу, щоб Україна була цілісною монолітною державою, дуже цього хочу - то не треба проводити федералізацію. Це завтрашній розкол України повністю, це зруйнує державу", - підкреслив президент Білорусі.

Також Лукашенко вважає, що "кому треба на цьому зіграти - зіграють", і це, за його словами, призведе до руйнування України.

При цьому він не виключив можливий сценарій розвитку ситуації, коли на території України з'являться війська НАТО.

Разом з тим Лукашенко заявив, що вважає легітимним призначення Олександра Турчинова в.о. президента України, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"За їх конституцією, якщо немає президента - його обов'язки виконує керівник Верховної ради. Так і сталося. Я вважаю, що у них в країні президента немає... Але в силу статті конституції президента має заміщати Турчинов. Так що для мене він абсолютно легітимний і Верховна рада абсолютно легітимна", - заявив Лукашенко.

На його думку, Турчинов "сприймає правильно ситуацію, яка складається".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування