Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кернес пообіцяв допомогти звільнити затриманих сепаратистів

Неділя, 13 квітня 2014, 23:58

Міський голова Харкова Геннадій Кернес переконав учасників проросійських акцій залишити подвір’я Харківської міськради.

Як повідомляє Радіо Свобода, Кернес пообіцяв допомогти амністувати 65 осіб, затриманих на початку тижня за участь у захопленні облдержадміністрації.

Міський голова Харкова не виключив, що заплатить за них заставу. Також Кернес пообіцяв домагатися від Верховної Ради термінового ухвалення закону про місцевий референдум, а також на всіх рівнях вимагати повернення ефіру російських телеканалів.

Частина людей його запевненням не повірила, але нападники все ж залишили подвір’я міськради. За свідченням журналістів, які чули їх розмови, до штурму вони не були готові.

Спецпідрозділи міліції залишаються біля міської ради і продовжують охорону.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, учасники акції вже почали розходитися, а їх лідери запрошують зібратися завтра на Площі Свободи.

Раніше повідомлялося, що у Харкові люди з георгіївськими стрічками, озброєні битами, прорвалися та територію міськради і заблокували будівлю.

Як відомо, мітинги, які пройшли у місті у неділю, закінчились сутичками і стріляниною. Люди з бітами і георгіївськими стрічками напали на прихильників єдиної України, є постраждалі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...