Обама готує Путіну нові санкції уже на вівторок – ЗМІ

Понеділок, 14 квітня 2014, 17:20

Адміністрація президента США Барака Обами готова уже у вівторок запровадити нові санкції проти Росії через її дії у східній Україні.

Про це з посиланням на джерела у Білому домі пише The Daily Beast.

Видання пише, що в Обами сподіваються зупинити напад на Схід України "у кримському стилі".

"Але Америка та її союзники в Європі поки не домовились, який саме удар завдати режиму Володимира Путіна за його останні кроки на території України", - розповіли виданню джерела.

Співрозмовник газети повідомив, що у США мали намір утриматися від будь-яких санкцій до 17 квітня, коли у Женеві мають відбутися переговори між ЄС, США, Україною та Росією.

"Але враховуючи насиль нове насильство, адміністрація Обами готова перейти до уже готових санкцій у вівторок", - повідомило джерело, але додало, що остаточне рішення ще не прийняте.

США намагаються залучитись підтримкою ЄС у питанні запровадження нового пакету санкцій проти Росії, хоч і в самій команді Обами є розбіжності: частина чиновників хоче санкцій проти цілих секторів російської економіки, частина – виступає за індивідуальні санкції проти оточення Путіна.

"Європейці вважають, що галузеві економічні санкції мають стаи відповіддю на пряме військове вторгнення Росії у Східну Україну", - пише видання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування