Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: Януковича контролює російська військова розвідка

Середа, 16 квітня 2014, 21:32

Діяльність проросійських сепаратистів координується п’ятьма розвідувальними центрами розташованими на території РФ.

Про це повідомив один з керівників контррозвідки СБУ Віталій Найда.

Зокрема йдеться про центри у Краснодарському краї, Новоросійський розвідувальний центр та центр у місті Туапсе.

Він додав, що один із вищевказаних розвідувальних центрів знаходиться у Ростові-на-Дону.

"Я нагадую про те, що саме в Ростові періодично з'являється перед журналістами екс-президент Віктор Янукович", - сказав він.

"Тому ми вважаємо, що це непрямим чином свідчить про те, що колишній керівник держави знаходиться під контролем російської військової розвідки", - додав він.

Найда нагадав, що координацію сепаратистів та диверсантів здійснює офіцер головного розвідувального управління Ігор Стрєлков.

"Ця особа ж помічником з силових питань самопроголошеного прем’єра АРК Аксьонова. він прибув на територію України наприкінці лютого – початку березня, а на початку квітня отримав прямий наказ з Москви розпочати масштабну диверсійну операцію на материковій частині України, зокрема в Донецькому та Луганському регіонах", - сказав Найда.

Фоторобот Стрєлка

Разом з іншими співробітниками ГРУ, дислокованими в Криму, загальною чисельністю до 30 осіб 8 квітня Стрєлков через Керченську переправу виїхав до Ростова-на-Дону, де розташований розвідувальний центр.

Після цього керівники груп спецназу російської військової розвідки з Ростова вилетіли на остаточне узгодження операції до Москви.

12 квітня Стрєлков із підлеглими незаконно перетнув державний кордон України для реалізації силового сценарію прихованої агресії. на даний час він особисто керує операцією у місті Слов'янськ, заявив Найда.

На брифінгу СБУ вперше було оприлюднено фоторобот Стрєлкова.

Пізніше "Українська правда" отримала фоторобот іще однієї людини на ім'я Володимир. За словами джерел, ця людина займається вербуванням українських громадян на території Криму для направлення до східних областей з метою ведення сепаратистської діяльності.

 

Пізніше СБУ на своєму сайті повідомила, що розшукує Стрєлкова, щодо якого розпочато кримінальне провадження за фактом  організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній  цілісності та недоторканності України, проведення  диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування