Путін вперше визнав, що "зелені чоловічки" - його військові

Четвер, 17 квітня 2014, 11:52

Президент РФ Володимир Путін вперше публічно визнав, що "зелені чоловічки" в Криму - це російські військові.

Про це він сказав під час прямої лінії.

Так, йому було поставлено питання, хто ж були насправді "зелені чоловічки".

"У розмовах з іноземними колегами я і не приховував, що наше завдання полягало у тому, щоб забезпечити вільне волевиявлення кримчан. Тому ми повинні були вжити необхідних заходів, щоб події не розвивалися так, як вони сьогодні розвиваються в південно-східній частині України", - сказав Путін.

За його ловами, російські військові повинні були захистити населення Криму.

"Щоб не було танків, щоб не було бойових підрозділів націоналістів і людей з крайніми поглядами і добре озброєних автоматичною зброєю", - заявив він.

Путін вперше публічно визнав, що в Криму знаходилися російські військові.

"Тому за спиною сил самооборони Криму звичайно стали наші військовослужбовці. Вони діяли дуже коректно, але рішуче і професійно", - заявив Путін.

Господар Кремля запевнив, що "по-іншому провести референдум відкрито, чесно, гідно і допомогти людям висловити свою думку було неможливо".

Нагадаємо, раніше Путін категорично заперечував присутність російських військових у Криму, які видавали себе за самооборону.

Тепер він точно так само заявляє, що на південному сході України немає російських військових.

"Нісенітниця це все. Немає на сході України ніяких російських підрозділів, немає спеціальних служб, немає інструкторів. Це всі місцеві громадяни. І найкращим доказом цьому є те , що люди в прямому сенсі слова зняли маски" , - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування