Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вже придумали, за що ввести санкції проти українців

П'ятниця, 18 квітня 2014, 19:57

Громадська палата Росії пропонує ввести санкції щодо українських державних і громадських діячів, у чиїх закликах нібито присутня дискримінація російськомовних.

Про це йдеться в поширеній в п'ятницю ГП заяві за підсумками громадських слухань з питань захисту прав людини в Україні.

У документі підкреслюється "неприпустимість застосування неадекватних силових заходів щодо цивільного населення південно-східних регіонів України".

Громадська палата Росії закликає світове співтовариство засудити "масові порушення прав особи і злочинні насильницькі дії" уряду України щодо учасників акцій протесту на південному сході України.

На слуханнях обговорювалися проміжні результати правозахисного моніторингу в південно-східних регіонах України, який, згідно із заявою, заснований на результатах роботи комітету із захисту прав особистості в Україні, робочої групи ГП з моніторингу ситуації в цій країні, на аналізі звернень громадян в координаційний штаб ГП з надання допомоги жителям України і розгляді "конкретних фактів порушень прав громадян".

Учасники слухань виступили за початок реального діалогу з мирного врегулювання конфлікту в південно-східних областях України із залученням міжнародних посередників.

У ГП вважають за необхідне "направити матеріали за фактами порушень прав громадян на території України до комісії ООН з прав людини", Міжнародного суду ООН, ОБСЄ та інших міжнародних правозахисних організацій.

Запропоновано підготувати і прийняти спільну заяву ГП, Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини та Уповноваженого з прав людини в РФ для подальшого направлення учасникам Женевської угоди від 17 квітня 2014 року щодо України (Росія, США, ЄС, Україна).

ГП запропонувала також сформувати список з числа українських державних і громадських діячів, у чиїх виступах містяться заклики дискримінаційного характеру щодо російськомовного населення України, причетних до ухвалення рішень про обмеження в'їзду російських громадян в Україну і про "застосування військової сили проти цивільного населення", "на предмет розгляду питання про введення щодо них санкцій".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:29
Кожний другий український стартап, що переїхав до Польщі, хоче повернутися - польський міністр
14:14
ЄС про кількох євродипломатів на "інавгурації" Путіна: це не підважує підтримку України
14:12
оновленоРосіяни вдарили по території освітньої установи в Харкові, серед постраждалих — діти
14:08
Cтала відома дата слухань у ЄСПЛ за великою справою щодо окупованого Донбасу
14:00
США розглядають заборону нових версій ChatGPT для Китаю - Reuters
13:59
Samsung, LG та Vestel працюють над єдиною системою для керування пристроями зі смартфона
13:53
Російський удар по Одесі 29 квітня: В лікарні помер ще один чоловік
13:50
"Нафтогаз" планує накопичити 13 мільярдів кубометрів газу до опалювального сезону
13:48
фото, відео, доповненоОкупанти вдарили по Запоріжжю: пошкодили критичну інфраструктуру, парк, транспорт
13:42
У четвер в Україні буде сухо, проте вночі прогнозують заморозки
Усі новини...
Реклама: