Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конгрес США ухвалив: Україні допомога, Росії - санкції

Середа, 2 квітня 2014, 08:48

Палата представників конгресу США більшістю голосів прийняла законопроект про надання допомоги Україні й запровадження санкцій у відношенні Росії.

Раніше за цей законопроект проголосував американський сенат. Таким чином, він ухвалений конгресом, але його ще має підписати президент, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Законопроект передбачає, зокрема, надання Україні гарантій за кредитами на суму $1 млрд.

Одночасно планується виділення Україні фінансової допомоги в розмірі $50 млн на "різні потреби, такі, як удосконалювання демократичного керування, прозорості, підзвітності, забезпечення верховенства закону, боротьби з корупцією, а також на проведення вільних і справедливих виборів і зміцнення демократичних інституцій і організацій громадянського суспільства в Україні".

Ще $100 млн у контексті надання допомоги Україні виділяється президенту США на "розширення співпраці у сфері безпеки з Євросоюзом і країнами центральної та східної Європи".

Документ також передбачає введення санкцій проти російських громадян, які, на думку американських сенаторів, "пов’язані з порушенням прав людини в Україні чи діями, які підривають суверенітет і територіальну цілісність України".

Крім того, у нього включаються особи, замішані в корупції в Україні.

Санкції передбачають арешт активів цих осіб, виселення тих, хто перебуває на території США, а також відмову у видачі в'їзних віз.

Президент США Барак Обама привітав ухвалення конгресом США цього законопроекту.

"Президент вітає сьогоднішнє рішення конгресу, спрямоване на підготовку комплексу заходів щодо надання допомоги Україні", - йдеться в заяві представника Білого дому Джей Карні.

Білий дім, зокрема, підтримує "використання адресних санкцій, передбачених законопроектом", у відношенні тих хто "відповідає за акти насильства у відношенні до українського народу чи підриває суверенітет і територіальну цілісність України, мир і стабільність у країні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: