Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Воякам Мамчура ще не придумали дислокацію, а перебіжчики вже хочуть назад

Середа, 2 квітня 2014, 12:52

Військові інженери зараз оглядають пошкоджені окупантами українські літаки з аеродрому Бельбек, щоб вирішити, як доправити їх на материк.

Про передачу техніки Україні домовляється з росіянами наше військове керівництво, розповів командир льотчиків Юлій Мамчур журналістам пізно ввечері 1 квітня.

Його частина зараз базується у Миколаєві, повідомила ТСН.

За словами Мамчура, військові поки обживаються на новому місці і сподіваються отримати назад техніку, яку залишили у Криму.

Готувати її до передислокації на півострові лишились близько півсотні українських військових. Якщо пошкодження літаків не критичні, то вони зможуть прилетіти самі, а якщо критичні, то техніку краще перевозити машинами.

Військове керівництво ще не вирішило, де розташувати льотчиків із Бельбеку. Тимчасово їх розмістили на території військового спеціалізованого центру у Миколаєві.

Мамчур сподівається, що його частину не роздроблять, адже колектив згуртований штурмами.

За словами Мамчура, деякі його підлеглі, які залишилися в Криму і планували присягнути окупантам, уже передумали і просяться на материкову Україну.   

Чутки про пропозицію очолити Національну гвардію Мамчур спростовував. Він зауважив, що не знає, звідки поширюється така інформація, і комфортно почувається на своїй посаді і зі своїм званням. Мовляв, він важливіший тут, ніж на іншому місці.

Свій похід під кулі із самим лише прапором командир не вважає героїчним, каже, так вчинив би кожен військовий, вірний присязі.

Водночас, Мамчур пишається своєю дружиною, яка зараз очолила жіночий батальйон дружин бельбекських офіцерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...