"Вертолітний майданчик" Януковича в Києві обшукують

Середа, 2 квітня 2014, 13:29

Дата-центр "Парковий", розташований у будівлі конгресно-виставкового центру "Парковий" на базі вертолітного майданчика на вулиці Парковій у Києві, зазнав обшуку.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" клієнти дата-центру в середу.

У самому дата-центрі повідомили, що обшук ведуть представники прокуратури, які пред'явили постанову суду, яка стосується орендодавця – ТОВ "Амадеус Ко", але не самого дата-центру.

"Нам також говорять, що в них є постанова про вилучення обладнання, але в постанові суду йдеться про компанію "Амадеус", а не про нас. У нас досить багато клієнтського обладнання, клієнти переживають", - сказав представник дата-центру.

Як відомо, замовником скандального будівництва вертолітного майданчика для екс-президента Віктора Януковича під Маріїнським парком виступає ТОВ "Амадеус Ко", генпідрядником – ТОВ "Основа".

"Амадеус Ко" належала родині Януковича через мережу фірм-"прокладок". 

У травні 2012 року голова тимчасової контрольної комісії з вивчення ситуації навколо забудови Паркової алеї й дніпровських схилів столиці, депутат Київради Олександр Бригинець заявив про намір Київради звернутися в прокуратуру й Держінспекцію архітектурно-будівельного контролю щодо перевірки законності будівництва вертолітного майданчика й відповідності проектної документації щодо будівництва об’єкта.

У лютому 2012 року лідер партії "УДАР" Віталій Кличко оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва будівництво вертолітного майданчика для Януковича на столичних схилах Дніпра, подавши позов для визнання протиправним і скасування рішення Київради від 28 грудня 2010 року № 525/5337, згідно з яким ТОВ "Амадеус Ко" отримало в оренду на 25 років земельні ділянки площею 2,18 га.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування