У Миколаєві влада відновлює знесений пам'ятник Леніну

Середа, 2 квітня 2014, 14:16

Пам'ятник Володимиру Леніну в Миколаєві скоро відновлять.

Про це повідомила пресс-служба облради.

У вівторок голова облради Тарас Кремінь та в.о. міського голови Юрій Гранатуров провели у "Старофлотських казармах" оперативну нараду стосовно ходу робіт по реставрації пам’ятника Леніну. Зараз він зберігається у краєзнавчому музеї.

 "Яким би чином не змінювалося наше ставлення до тих чи інших історичних подій чи постатей, але вандалізму у цивілізованому місті не має бути місця", - заявили чиновники.

Усі необхідні підготовчі роботи по реставрації пам’ятника вже завершено, і вже в середу бригада фахівців розпочинає реставрацію скульптури.

Очільники Миколаївщини пообіцяли порадитися з місцевою громадою

"За нашими розрахунками, не пізніше 15 травня ми зможемо повернути їй попередній вигляд, після цього ми винесемо на розсуд громади подальшу долю цього монументу, з’ясуємо, де саме хотіли б її бачити миколаївці", - пообіцяв Гранатуров.

Як відомо, пам'ятник Леніну на головній площі у Миколаєві скинули з постаменту під час протестної акції 22 лютого. Після того, як комунальникам не вдалося краном підняти пам'ятник, його просто зіштовхнули автомобілем, внаслідок чого у Леніна відвалилась голова. На місце пам'ятника встановили прапор України.

Поштовх "ленінопаду" дали події 8 грудня, коли протестувальники звалили і розбили пам'ятник Леніну на Бессарабські площі у Києві. Після цього в різних містах України демонтували, знесли або пошкодили десятки цих монументів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування