Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Укроборонпром: Нацгвардія отримає 100 БТРів

Середа, 2 квітня 2014, 17:26

Підприємства ДК "Укроборонпром" передасть 100 БТРів для комплектування десяти військових частин Національної гвардії України.

Про це заявив т.в.о. Генерального директора Концерну Юрій Терещенко, повідомляє прес-служба підприємства.

За його словами, вже найближчим часом гвардійці можуть отримати 74 машини. ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О.Морозова" може передати 54 бронетранспортерів сімейства БТР-4  (41 лінійну машину БТР-4Е, 7 командних БТР-4К, 2 командно-штабних БТР-4КШ та 8 санітарних БММ-4С).

У концерні підкреслюють, що з них повністю укомплектовані та знаходяться у боєздатному стані 29 БТР-4Е, 5 БТР-4К, 6 БММ-4С та 2 БТР-4КШ.

"Це новітні машини української розробки, які мають високу рухомість, потужне озброєння, досконалу систему керування вогнем та сучасний рівень броньового захисту", - йдеться у повідомленні.

Крім того, ДП "Київський бронетанковий завод" може передати 5 нових БТР-3Е, а також 5 БТР-80, які перебувають на балансі ДП "Укроборонсервіс" та будуть відремонтовані за рахунок цього підприємства. ДП "Житомирський бронетанковий завод" готовий передати 5 відремонтованих БТР-80, ДП "Миколаївський бронетанковий завод" - 1 БТР-70ДІ.

Варто відзначити, що в минулому році, згідно з повідомленнями ЗМІ, Ірак відмовився приймати партію з 40 українських БТР-4 – у них нібито були виявлені тріщини в корпусі. Офіційних повідомлень щодо подальшої долі цих машин не надходило.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...