Російським силовикам заборонили їхати за кордон

Середа, 23 квітня 2014, 11:16

Російським силовикам обмежили виїзд як мінімум до 120 країн світу.

Цю інформацію підтвердив заступник комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Олександр Хінштейн, повідомляє "Дождь".

"Щодо виїзду за кордон для МВС: згідно з телеграмою заступника міністра Герасимова, начальникам органів (УМВС) заборонено виїзд в усі країни з приватними цілями. Для особового складу , в т.ч. цивільних, обмежено виїзд до 120 країн. Кожен виїзд з індивідуального дозволу керівника", повідомив депутат.

Те ж саме, за його словами, стосується співробітників Федеральної служби виконання покарання.

"Кажуть , заборона послідує і для ФСВП. У ФМС - ні... Співробітники тисячами здають путівки, куплені на травневі свята", - додав він.

Напередодні, деяким керівникам МВС РФ в регіонах розіслали телеграму, в якій йдеться про "складну міжнародну обстановку " і "збільшення провокацій" стосовно співробітників міністерства за кордоном.

"У зв'язку зі складною міжнародною ситуацією в Україні та ряді інших країн, а також у зв'язку з випадками провокацій відносно військовослужбовців і співробітників МВС Росії тимчасово обмежено виїзд за межі Російської Федерації керівників усіх рівнів системи МВС", - повідомляється в телеграмі.

"Узгодження виїзду рядових співробітників проводити лише у виняткових випадках з урахуванням ряду факторів", - зазначено там же.

У свою чергу джерело "Інтерфаксу" в поліції пояснило, що заборона стосується тих співробітників, у кого є високий ступінь доступу до державної та службової таємниці.

"Ті , хто не працюють з секретними документами, можуть не турбуватися. Вони лише повинні погоджувати з начальством свою закордонну поїздку".

За словами співрозмовника агентства, в кінці березня МВС отримало рекомендаційний лист про посилення режиму з захисту державної та службової таємниці, в якому пропонувалося обмежувати виїзд співробітників, які мають допуски до роботи з держтаємницею.

За даними джерел , в "чорному списку" налічується близько 200 держав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News