Конституційна комісія звітуватиме у ВР вже у вівторок

Середа, 23 квітня 2014, 13:51

Конституційна комісія відзвітує 29 квітня у Верховній Раді щодо напрацьованих змін до Основного закону щодо децентралізації влади.

Про це повідомив у середу голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу за підсумками засідання лідерів фракцій.

"Наступного вівторка ми домовилися провести обговорення тих ключових моментів, які вже напрацювала Конституційна комісія. Фактично це буде звіт, як проміжний варіант рішень, які вносяться згідно з постановою ВР на червень місяць для голосування за основу змін до Конституції і спрямування їх до Конституційного суду".

Він нагадав, що йдеться насамперед про децентралізацію влади на користь областей, а саме про ліквідацію районних та обласних адміністрацій "і закріплення нової системи виконкомів, які виконуватимуть їхні повноваження на конкретній території", а також про перерозподіл бюджетних потоків.

"Це дасть нам можливість не лише вирішити питання, відокремити тих людей, яких не цікавить децентралізація, а цікавить лише дестабілізація. І ці люди отримають іншу відповідь згідно з законами України", - сказав Соболєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування