Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала двох диверсантів із групи "Стрілка"

Четвер, 24 квітня 2014, 13:32

Служба безпеки України 23 квітня затримала двох небезпечних диверсантів із групи російського розвідника Ігоря Стрєлкова.

Про це повідомила на брифінгу в Антитерористичному центрі речник СБУ Марина Остапенко.

За її словами йдеться про громадянина України, який організовував захоплення адмінбудівель в Артемівську та Слов’янську, а також відповідав за постачання вогнепальної зброї екстремістам.

"У період із 7 по 20 квітня він перебував на території АР Крим, де пройшов відповідний інструктаж за участю представників російських спецслужб та дипломатів генконсульства РФ у Сімферополі", - зазначила вона.

Другою затриманою особою, за словами Остапенко, є громадянин РФ, що в’їхав на територію України під прикриттям паспорта громадянина України.

"Після затримання вказаних осіб їхнє оточення намагалося перехопити автомобіль, на якому транспортували затриманих", - заявила речниця СБУ.

За словами Остапенко, аналіз інформації свідчить про те, що затриманий громадянин Росії є технічним фахівцем з шифрованого зв’язку, "користується позивним "Ластівка", володіє важливою інформацією щодо діяльності диверсантів в Україні".

"У затриманих вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку", - сказала Остапенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування