Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НТВ заявляє, що в Україні зник їхній продюсер. Його запідозрили у шпигунстві?

Четвер, 24 квітня 2014, 16:59

Російський канал НТВ заявляє, що в Україні пропав їхній співробітник із "Першої продюсерської компанії", продюсер Степан Чирич.  

За завданням редакції програми "Центральне телебачення з Вадимом Такменьовим", яка виходить на НТВ, він у вівторок виїхав у Першотравінськ Дніпропетровської області.

Як стверджує НТВ, там Чирич мав зняти сюжет, "ніяк не пов'язаний із політичною ситуацію в Україні", – йшлося про візит протестантського священика Боба Ларсона в Україну в рамках світового турне.

З ранку середи Чирич перестав виходити на зв'язок, повідомляє НТВ.

Оскільки в українських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що в Дніпропетровській області "затримали диверсантів, які видають себе за журналістів", що в затриманих знайшли паспорти громадян Білорусі, "хоча багато що вказує на їхню приналежність до розвідки Російської Федерації", у НТВ вирішили, що один із них – Чирич.  

"У зниклого продюсера Степана Чирича, який є штатним співробітником ППК, справді, білоруське громадянство", - уточнює канал.

Керівник програми "Центральне телебачення" Вадим Такменьов сказав: "Вважаємо все, що відбувається, непорозумінням і сподіваємося, що в найближчий час наш колега зможе повернутися додому".

Каналу "Росія 24" він також поскаржився, що СБУ не дає коментарів із приводу затриманих.

Між тим, керівник апарату Дніпропетровської  ОДА Геннадій Корбан у коментарі УНІАН сказав, що "Самооборона Дніпропетровська" неподалік від міста Красноармійськ, на межі двох областей, затримала двох громадян Білорусі з посвідченнями журналістів через підозру у шпигунстві.

Корбан повідомив, що в затриманих виявили журналістські посвідчення, техніку для фото- і відеозйомки, а також переносні носії даних (флешки), "на яких були сфотографовані входи й виходи, паркани різних адміністративних будівель", у тому числі – "будівель міліції та місцевих рад у деяких населених пунктах Дніпропетровської і Донецької областей".

Корбан розповів, що зараз затримані доставлені в управління СБУ Дніпропетровська, ведеться розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: