Російська пропаганда заявила про плани України "стерти Слов'янськ з землі"

Субота, 26 квітня 2014, 19:58

Російська держагенція РИА Новости розмістила фотознімки з супутників, які на думку неназваного джерел у Міноборони РФ, свідчать: "біля Слов'янська створюється військове угруповання з метою стерти з лиця землі місто з усіма його жителями".

На фото, розміщених на сайті російського ЗМІ, зазначено:  станом на 25 квітня на західній околиці Слов"янська розміщуються 15 бронетранспортерів, а за кілька кілометрів від міста  - ще 22.

"Помітне скупчення великої кількості української військової техніки та озброєння на кордоні з РФ і в околицях Слов'янська на півночі Донецької області", - йдеться у повідомленні.

За даними неназваного джерела, "угрупування налічує більше 15 тисяч військовослужбовців український армії і нацгвардії, близько 160 танків, 230 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, а також не менше 150 гармат, мінометів і реактивних систем залпового вогню ("Град" і "Смерч")".

"Фотознімки з супуників", які оприлюднила російська держагенція РИА Новости.
 

"Така концентрація військ в одному районі непорівнянна з потенціалом сил самообороним ("ополченців Донбасу"), озброєних лише невеликою кількістю пістолетів та автоматів", - наводить РИА Новости слова джерела з Міноборони РФ.

Як відомо, за даними "Інформаційного опору", наразі на кордонах з Україною з боку РФ лишається  150-200 одиниць артилерії, у 200-кілометровій зоні - близько 50 тисяч особового складу (за даними НАТО – близько 40 тисяч), танків, БТР та гусеничної бронетехніки – до 700 одиниць, літаків – 220-230.

Раніше представник України в Раді безпеки ООН Юрій Сергєєв заявив, що під час військових навчань на кордоні з Україною Росія зосередила артилерію, установки "Град" і близько 200 танків.

У свою чергу міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про початок військових навчань батальйонних і тактичних групи Південного і Західного військових округів Росії в прикордонних з Україною районах. Він назвав причиною навчань "збільшення кількості українських військ на сході України, які нібито будуть застосовувати зброю проти "мирних" громадян в Донбасі", маючи на увазі озброєних останніми новинками вогнепальної зброї та гранатометами бойовиків, яких фінансує Росія.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування