Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сепаратисти активізувалися на Луганщині: у Стаханові будують блокпост біля міськради

Субота, 26 квітня 2014, 22:53

У Стаханові (Луганська обл.) мобілізувалися місцеві проросійськи налаштовані громадяни, силами яких будується блок-пост біля міськвиконкому.

Про це на сторінці у Facebook повідомив Дмитро Тимчук .

"За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", 26 квітня з Луганська виїхала група озброєних екстремістів (близько 30 чоловік на 9 автомобілях), метою яких було вчинення провокацій і диверсій у регіоні", - відзначає він.

У Стаханові екстремісти мобілізували місцеві проросійські сили: крім оповіщення мобільним зв'язком лідерів місцевих сепаратистів екстремісти увірвалися в місцеву гірничорятувальну частину (частина Державної воєнізованої гірничорятувальної служби - ДВГРС, колишньої ВГСЧ ) і змусили включити звукову сирену".

Місцеві структури МВС піднято за тривогою, зазначено у повідомленні. 

Проросійськи налаштовані активісти будують барикади у Стаханові. Фото Юлії Прус
 

Разом з тим користувачі повідомляють, що за фактом подій жителі зверталися до міліції: "Дзвонили в 102, там сказали що все нормально. У місті збройні, будують барикади, а у 102 - все нормально".

Разом з тим очевидці повідомляють: озброєні люди очепили площу по периметру, кажуть, що прибули "захищати місто" і буде мітинг.   Близько 30-ти мешканців вишикувалися у шеренгу, заблокувавши вул. Дзержинського у напрямку до площі. Виклали перед собою покришки.

Озбоєні люди заходять до будівлі ДК ім. Горького, заносять туди сумки. Також кілька місцевих сперечаються з тими, хто приїхав, про необхідність встановлювати барикади, питають, навіщо вони у спокійному місті, проти кого.

Вооруженные люди входят в здание ДК им. Горького. Заносят туда сумки. #Стаханов 

Пізніше Максим Сальніков повідомив: "Захід завершується. Усі їдуть та розходяться. Автобус поїхав під оплески".  За його даними, з людьми говорив Олексій Корякін.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування