Кабмін придумав, як зупинити відтік IT-спеціалістів за кордон

Четвер, 3 квітня 2014, 11:02

Український уряд оголосив про запуск спільного з низкою IT-компаній проекту.

Про це повідомляє портал ain.ua.

Ініціатори програми сподіваються зупинити відтік українських розробників за кордон. Програма передбачає поліпшення умов для роботи і життя IT-фахівців в Україні, що має мотивувати їх залишатися на батьківщині.

Крім того, до 2020 року планується створити 100 тисяч нових робочих місць в IT-сфері, а у розширення і модернізацію освітньої системи України планується інвестувати $1 млрд.

Автори ініціативи збираються переглянути податкове законодавство України у сфері IT-аутсорсингу. Автори плану підрахували, що за умови успішної реалізації цих кроків дохід від експорту IT-послуг у США і ЄС складе більш ніж $10 млрд.

"Наша мета - перейти від ресурсної економіки до економіки знань", - заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

Програму обговорили та підписали міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета, а також керівники компаній Ciklum, SoftServe, Miratech, EPAM Ukraine, GlobalLogic, Luxoft Ukraine і IT Ukraine.

 


Експертна група, яка включає в себе представників уряду та IT-галузі, в даний момент працює над детальним планом дій. Його презентація відбудеться на початку квітня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування